Sněhová nadílka

Již to proběhlo i českým tiskem, takže si nemůžeme dělat nárok na exkluzivní zpravodajství, nicméně i tak nelze odolat. Neuvěřitelné se totiž stalo skutkem a v Anglii nám sněží. Ještě neuvěřitelnější ale je, jaký chaos dovede pár centimetrů sněhu způsobit – jeden den sněhové kalamity spočítali na 3 miliardy liber. Je ale třeba vzít v úvahu skutečnost, že tato částka zahrnuje i sendviče, které si londýnští businessmani nekoupili k obědu poté, co museli zůstat celý den sedět doma atd.

Každopádně zde nikdo nepochybuje o tom, že se přiblížil soudný den, kdy bude tisícileté britské království pozřeno ledovou příšerou. Důkazem budiž i to, že již došly veškeré zásoby soli na sypání silnic a jako na smilování se čeká na výpomoc z kontinentu.

V Liverpoolu sněžilo na rozdíl od Londýna celkem málo, místní chaos byl tedy úměrně menší. Ale pro pořádek jsme to stejně zdokumentovali (když už to má být ta největší sněhová nadílka za posledních dvacet let, kdo ví, kdy se to zase bude opakovat).

Zbytek fotografií hledejte v galerii.

Snow in Britain

No big news, just THE SNOW. No big snowfall in Liverpool and therefore no such chaos as elsewhere. But the cost of disruption £3bn seems enormous even if you count all the unbought sandwiches. However we could not resist taking a few picture of this unique (one in twenty years) event – who knows when this would be repeated again?

For more photos visit our gallery.

Leave a Reply

Your email address will not be published.