(Pod)zimní Ormové

Hurá, po delší abstinenci jsme se konečně dostali aspoň na chvíli na moře. Vyrazili jsem jen do Llandudna, k našim starým dobrým známým mysům zvaným Velká a Malá Ormova hlava.

IMG_2129

 

Povedlo se nám trefit se do krátké mezery mezi podzimními bouřemi, které nám sem ženou z Atlantiku, pěkně jedna za druhou jako namydlený blesk. Ostatně jen o den dříve bičovala jižní pobřeží ůdajně “nejhorší bouře v tomto roce” a i u nás to v sobotu vypadalo dost beznadějně.

IMGP3679

Hlavní záminkou k výletu byla Tomášova nová loď – Scorpio od P&H. Je to trochu jak z pohádky o tom, jak dědeček měnil, až vyměnil (občas i trošku zaplatil). Tom postupným upgradováním vyměnil velmi jetý červený SeaYak (Prijon) za méně jetého šedého Aquanauta (Valley), kterého teď nahradilo takřka zbrusu nové žluté Scorpio (P&H). Když se k tomu připočte jeho koketování s Explorerem (NDK), je tu celkem slušná sbírka lodí, se kterými už má nějakou zkušenost a třeba o tom i někdy něco sepíše ;-). Tu britskou šedou ekonomiku je třeba nějak podpořit, aby se z té krize konečně vyhrabali, ne?

IMG_2123

Suma sumárum, užili jsme si půlden téměř bezvětří, s téměř klidnou hladinou a dokonce nám k tomu většinu odpoledne svítilo sluníčko. Už jsme skoro zapomněli, jak takové počasí vypadá, i když voda zkalená od včerejší bouře a ladění obzoru do šedofialové se nám snažilo naznačit, že zima je tu.

Více fotek nejdete tradičně v galerii.

IMG_2229

(Almost) Winter Ormes – Sunday 15th November

Hurray – after a while, we eventually managed to get to the sea. We squeezed into one of the few gaps in between the Atlantic storms heading to Irish Sea. The main reason was to try Tomas’s new boat: Scorpio by P&H. It’s been another upgrade – starting from rather old and worn out Seayak (Prijon) via second hand Aquanaut (Valley) up to this almost brand new kayak. Something must be done about how to boost the economy to eventually get over the slump, doesn’t it? To sum up, we enjoyed a nice half day of paddling in between Great and Little Orme’s Heads, with almost no wind, just a little bit of swell and even some sunshine. We have nearly forgotten how it looks like. However the milky shades of water stirred up by yesterday’s storm and the grey and purple horizon wanted to warn us that winter is coming.

For more photos, visit our gallery.

Leave a Reply

Your email address will not be published.