Hilbre island na kajaku

IMG_0711

Tak jsme zas po dlouhé době vyrazili na moře ve větší společnosti. Plány „našeho“ klubu Peninsula byly výjimečně kompatibilní s úmyslem vyřídit dlouho plánovaný nákup druhé vysílačky a padáčkových světlic (výbava na zimní pádlování ;-).

IMG_0636

Půldenní vyjížďka na přílivový ostrov Hilbre byla tak jako tak už chvíli na seznamu zatím nerealizovaných kajakových výletů. Na Hilbre jsme sice několikrát byli (pokud by vás zajímaly staré fotky, tak koukněte sem), ale do této soboty jen pěšky. Někteří si možná i vzpomenou, že jsme se pokusili spolu s klubem doplout na ostrov už jednou na Vánoce, ale moc to nedopadlo. Tentokrát nám ale byli živlové i organizátoři nakloněni příznivě a my jsme si tam konečně dopádlovali.

IMGP2830

Výlet to není náročný, zvláštní je hlavně tím, že se nedá provozovat každý den – většinu času je totiž v deltě řeky Dee akorát bahno a ne voda. I za velkých skočných přílivů máte s bídou čtyři hodiny na to dojet na ostrov a zpět, jinak skončíte na souši a budete čekat na další příliv  ;-). A pokud si přejete, aby se dostatečně velký příliv konal o víkendu a za světla, dává vám to tak jednu šanci do měsíce. No, v každém případě máme odčárkováno a můžeme se věnovat průzkumu atraktivnějších lokalit.

Fotodokumentaci hledejte v galerii.

IMGP2856

English summary:

After quite a while we could enjoy paddling in a larger group than just two of us. Unusually, plans of Peninsula CC were compatible with our intention to do some shopping on Saturday.

This half-day paddle was on our seakayaking „to do“ list anyway. We had been to Hilbre Island a few times before but never in a kayak. So we eventually managed to paddle there. Very high spring tide gave us a bit longer window of opportunity so we managed to paddle all the way from Thurstaston and back.

More pictures can be found in our gallery.

Those who need GPS tracklog can download it from here.

hilbre20090919

Leave a Reply

Your email address will not be published.