Snowdon v březnu aneb jak se v Británii vydělává na charitu

Taky občas pošlete pár korun na nějakou dobročinnou sbírku? Nebo třeba čas od času pár dárcovských sms? A víte, jak lidé dávají na charitu ve Velké Británii? Rozhodně se při tom nadřou víc než v Čechách, ale zas to nestojí peníze je, nýbrž někoho jiného…

IMG_5833

Závod National Three Peaks je tak trochu pakárna: hlavním cílem je objet všechny 3 nejvyšší vrcholy Anglie (Scaffell Pike 978m), Walesu (Snowdon 1085m) i Skotska (Ben Nevis 1344m) a v co nejkratším čase na ně vylézt – všechno by se ideálně mělo stihnout na jeden zátah pod 24 hodin. Pokud to člověk dokáže, třeba mu za to kolegové z práce věnují předem přislíbenou částku peněz. Dotyčný pak takto pracně vydělané peníze vezme a všechny je posléze věnuje některé z mnoha místních charitativních organizací. V práci už někdy po Vánocích padl návrh do téhle ptákoviny jít. Dal se dohromady tým – těch, co budou po horách běhat (teda: chodit, běh není nezbytně nutný) i podpůrný tým, který by nás vozil od kopce ke kopci a vůbec o nás všestranně pečoval. Předběžně jsem kývla na účast v akčnějším týmu – rámci přípravy jsme si chtěli “vyběhnout” na Snowdon a zjistit, jak dlouho to zhruba bude trvat atd. Na vrchol jsme nakonec došli, akorát ty časy a podmínky nebyly ve výsledku úplně relevantní, 30cm sněhu tam snad přece jen v červnu nebudou.

IMG_5846

Snowdon in March as a Preparation for National Three Peaks Challenge

Preparation for the National Three Peaks can be considered a good excuse for wading up Snowdon in 30cm of fresh snow at the end of March. The icy conditions were not ideal to check out times but let’s hope for better conditions later in summer.

Leave a Reply

Your email address will not be published.