Seakajakování na severu Anglesey

Tak zas konečně po delší pauze pádlování na moři! Předpověď počasí i toho, jak veliké budou vlny, byla na neděli celkem optimistická. Opět jsme se vypravili na severní pobřeží Anglesey, tentokrát ale v protisměru než při předchozích dvou návštěvách.

IMG_5279

Proudy tu tečou rychlostí 3 až 5 km/h, tak proč pádlovat proti nim, že ano. (Poznámka pro zvídavé – v rámci Anglesey jsou tyto rychlosti spíš nižší, okolo výraznějších mysů nebo v úžinách se člověk může setkat i s rychlostí proudění přes 10 km/h!) Vyráželi jsme z vesničky Cemaes směrem na východ do Bull Bay a pak zase zpátky, celkem nějakých 17 km. Oproti předchozí návštěvě nám naštěstí nefoukala „Force 8“, ale jen něco okolo F5 cestou zpátky (samozřejmě, že foukalo přímo proti nám ;-) .

IMG_5354

Stavili jsme se krátce prozkoumat místní industriální památky – rozpadlou fabriku na glazované kachlíky (Porth Llanleiana) a cihelnu (Porth Wen), pozdravili prvních pár ústřičníků, racků, kormoránů a další havěť, kterou známe jen od vidění. Už se ale taky těšíme na slibované papuchalky, na které se zajedeme podívat na Puffin Island, měli by se tam objevit každou chvíli.

Zbylé fotky jsou pak k vidění v galerii.

IMG_5314

 

A proper sea paddle after a while! Both the weather and swell forecasts were rather optimistic for Sunday, therefore we set off. We decide to repeat the trip on north coast of Anglesey – from Cemaes harbour to Bull Bay and back. Compared to our last visit in October, luckily no force 8 winds, just 5-ish westerlies (of course we were paddling into the headwind ;-) all the way back.

IMG_5388

We just stopped shortly to explore the old tile factory and the Porth Wen brickworks; greeting along the cliffs the first oystercatchers, seagulls, cormorants and all the yet unnamed winged creatures. We also look forward visiting puffins soon on the Puffin Island, they should be back from the North shortly.

For more photos visit our gallery.

Leave a Reply

Your email address will not be published.