První superškola

Aktuální novinky z pracovního bojiště: první superškola otevřela na začátku ledna. K velkému údivu všech zúčastněných, jelikož se tam ještě velmi nedávno bouřlivě drátovalo, malovalo, netekla voda a nefungovala spousta jiných ne zcela nepodstatných maličkostí.

Místní obyvatelstvo s tím ale nemělo velký problém, dětičky spíš zajímalo, jestli jsou skla neprůstřelná a kde jsou sejfy s hotovostí.

Pro úplnost a vysvětlení přikládám link na dokument BBC, který se odehrává v podstatě za plotem superškoly: http://news.bbc.co.uk/1/hi/uk/7480196.stm Pro shlédnutí celého dokumentu je potřeba kliknout přímo na odkaz na webu pořadu Panorama (archívy 2008 – Young Gunmen ze 30.6.2008): http://news.bbc.co.uk/1/programmes/panorama/archive/2008/default.stm

Prozatímní výsledek otevření první superškoly posuďte sami, nakonec se vše zadařilo, včetně úvodní ministerské návštěvy. Teď už jen, aby fungovala teorie těch, kteří si to celé vymysleli a doufají, že nové prostředí bude na místní mládež působit výhradně pozitivně a pomůže v přeměně nezletilých mafiánků na vzorné studenty.

The above are links to BBC Panorama from June 30th 2008 about young gang members from Liverpool’s Page Moss area and North Huyton. Not far away the first of the new “super-schools” opened at the beginning of January 2009 – see the few pictures. Let’s just hope it will help to contribute towards at least a slightly brighter future for this area.

Leave a Reply

Your email address will not be published.