Otazníky okolo Potěmkinovy národnosti

Tak se nám už chvíli nějak viklala klika na dveřích… Člověk si ale během života v Británii už tak nějak zvykl na skutečnost, že je tady všechno zfušované a příliš pozornosti jsme tomu nevěnovali. Když ale začala dneska ráno klika odstávat o dobrý centimetr, vytekly Tomovi nervy a rozhodl se tomu podívat na zub.

Pod krytkou čekalo překvapení – šetřiví Angličani přišroubovali pouze jeden šroubek místo dvou. Člověk by si řekl náhoda, ale když jsme už byli v tom, rozhodl jsem se opravit i zbylé, bez výjimky se viklající kliky. A světe div se, šroubky chyběly na všech. A na závěr jsem ještě zkusil utáhnout krytku okolo zámku vstupních dveří. Jenže zde jsem narazil již při sundávání vrchního dílu, kdy mně celá krytka včetně šroubů zůstala v ruce. Nějaké místní čuňátko totiž vyřízlo pro zámek díru tak velikou, že zasáhla až do oblasti, kde měly ve dřevě držet šroubky. Nakonec to spravila trocha epoxidu pod šroubky a trocha whisky do hrdla.

Tato příhoda ale tak trochu vysvětluje, proč se tady občas staví naprosto závratnou rychlostí – rodinné domečky od základů po nastěhování za půl roku apod. Jestli všude šroubují jen polovinu toho, co tam patří, no potěš ;-) A jen mimoděk se při přišroubovávání klik rozvinula debata na téma, jestli kníže Potěmkin náhodou nebyl tajný majitel britského pasu. Pochopte, že tentokrát bude shrnutí v angličtině velmi, velmi stručné :)

What a surprise! Potemkin would not be ashamed. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Potemkin_village )

Leave a Reply

Your email address will not be published.