Štěchovice: od hráze ke hrázi / from dam to dam

(tentokrát na kole  – this time on MTB)

IMG_2588

Chtěli jsme otestovat terény kousek za Prahou, které jsme doposud znali spíš pěšky. Stálo to za to, nejvypečenější byla zelená značka podél Štěchovic. Cca 8 kilometrů, místy dost úzká a dost šutrová pěšinka nad vodou, několik tunelů a skalek, i když i oficiálně doporučená jako cyklotrasa, další cyklisty jsme tam nepotkali. Že by to bylo tím, že jsme dobrou půlku jeli (a šli) už potmě?

IMG_2594

We just wated to try suitability of terrains very close to Prague for MTB. We have known the area quite well from walks. But on bike, it was something new, in places much more interesting than what we expected. Especially the trail along Štěchovice dam – 8kms of in places a very narrow, rocky trail, high above water, with a few tunnels and other fun on the way. Even though it was officially recommended cycle trail, we didn’t meet a single biker. Could it be so, because we rode (and walked) more than a half of it in a complete darkness?

IMGP8586 IMGP8598 IMGP8596IMGP8599 IMGP8605 IMGP8612

2 thoughts on “Štěchovice: od hráze ke hrázi / from dam to dam

  1. Ja jsem tady kdysi poprve sedel na horskem kole. Vyzadalo si to sice postupne dva nedobrovolne zabaky pres riditka, ale o to vic me horske kolo nadchlo! :-)

    A to jste kvuli tme ani nevideli to krasne lezeni na druhe strane reky…

  2. No, nám se to také líbilo. Jen Kitty měla trochu připomínky po jednom žabákovi přes řidítka, kdy jen zázrakem neskončila ve vodě. Asi o dva týdny později jsme si to projížděli na kajaku a z vody vypadaly některé potenciální možnosti proletů obzvlášť atraktivně :-).

Leave a Reply

Your email address will not be published.